16 Temmuz 2018 Pazartesi

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi

Her gün her gün deniz olmuyor tabi bunaltıyor,çocuklar da sıkıldı,bugün gitmeyelim demeye başladılar.Perşembe günü de Marmaris'e yola çıkacağız biraz ara verdik,evde dinleniyoruz.
Geçen aklıma geldi,ne zamandır yapmıyorum dedim bu tatlıyı..Sabahtan yaptım,inanır mısınız?Akşama yuvarlak borcam bitti:)Burada da paylaşmamışım..Bilmeyenler için yazmak istedim.Tabi sonradan karar verdiğim için her aşamayı resimlemedim.Sadece pişmiş ve şerbetli hali var,yenmeden önce :) Şerbetli tatlı diye çekinmeyiniz,soğuk soğuk güzel gitti..

Malzemelerimiz..

3 adet yumurta
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için hindistan cevizi

Şerbeti için
 4 bardak su
 4 bardak şeker(ben 3,5 bardak şeker yapıyorum çok şekerli sevmiyorum)
 1 tatlı kaşığı limon suyu

Ben tatlıya geçmeden önce şerbeti hazırladım,çünkü ılınması gerekiyor..Tatlı fırından çıkınca bir 5 dk sonra şerbeti ılınmış olarak döktüm..
3 yumurtayı şekerle güzelce çarpıyoruz.Daha sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim.En son un ve irmiği koyalım..Vanilya ve kabartma tozunu da ekledik mi tamamdır.
Ben yuvarlak borcamı yağladım ve ona döktüm hamurumu.Küçük boy borcama koymayın çok yüksek olur.Daha sonra 180 derecede üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
Tatlımız fırından çıkınca 5 dk sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz.Sonra da hindistan cevizi döküyoruz.Dolaba koyalım,güzelce şerbetini çekince afiyetle yiyelim..Yanına dondurma da ikram edebilirsiniz..Hafif bir tatlı..
Afiyet olsun..

Biz tatlıyı yaptığımız gün bir limon ve bir portakaldan meşhur limonatamızı da yaptık..Evren Resimlerde :)  Tatlıyı soğumadan gelip tırtıklayan masa altındaki :)Tarifi blogda var..İyi tatiller..Güzel günlerrrrr...









Bu resimler neden acaba böyle çıktı diye üzülen kadın?İlk kez yan oldu döndüremiyorum maalesef.. (

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder