13 Mayıs 2016 Cuma

Böğürtlenli Cheese KEK (Gülderen'in cheese Keki)


Lojmanlarda kalıyoruz malum,ne yapacağız,hazırlanıp hazırlanıp değişik tatlar tatmaya gidiyoruz.Hepimiz çalışmaya uzuuuunnnn aralar verince kekle,börekle,pastayla oyalanıyoruz.Sonra onlar bize elektrik ,su,yol ve göbek olarak geri dönüyor.Alt komşum Gülderen de frambuazlı cheese kek yediğim gün,ben de denemeye karar verdim.Ben donmuş frambuaz bulamadığımdan benimkisini böğürtlenli yaptık.Karışık ve uzunmuş gibi görünse de  pratik bir tatlı aslında.Bizimkisi şuan dolapta dinleniyor.Sizler de denemek isterseniz işte tarifi..

Bakalım malzemelerde neler var?

Öncelikle ben dondurulmuş superfreshin böğürtlenini aldım.Tabi ki evde dolapta yazın buzluğuzda dondurulmuş başka meyveleriniz varsa kullanabilirsiniz.Ben bundan sonra frumbuaz ve çileği o şekilde saklamaya karar verdim.

Bakın resmi şöyle,bu şekilde satılıyor.

Öncelikle diğer işlmelere geçmeden bunu bir tencereye alıyoruz ve üzerine 3 kaşık pudra şekeri koyup pişirmeye bırakıyoruz.İyice pişince sulanacak.İçine üç yemek kaşığı  nişasta ilave edip biraz daha pişiriyoruz.Daha sonra blendardan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.




Alt taban için malzemeler
2 paket burçak bisküvi
1,5 kaşık tereyağ,1.5 kaşık margarin

Bisküveleri elimizle un ufak ediyoruz,iyice eziyoruz.Bunları bir kare borcamın tabanına yerleştiriyoruz.Margarin ve tereyeğımızı küçük bir tavada eritip bisküvilerimizin üzerine dökerek ve karıştırarak iyice bastırıyoruz.Daha sonra fırında  180 derecede 5-6 dk tutup çıkarıyoruz.Baknız aşamalı resimlerimize :)





Üst için muhallebi hazırlama

1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
4.5 bardak süt
1 paket toz kremşanti

Muhallebimizi krem şanti haricinde pişiriyorz.Yumurta sarısı ile toz şekeri iyice çırpalım.Un,nişasta ve süt karışımının içine ilave ederek pişirelim.Ocaktan alırken vanilyamızı da ekleyelim.Sonrasında toz kremşantiyi de ilave ederek mikserle iyice çırpalım.Koyu olursa  biraz daha soğuk süt ilave edebiliriz.








Geldik sonuna
Sırasıyla bisküvilerimizin üzerine önce muhallebiyi,daha sonrada hazırladığımız meyve sosumuzu döküyoruz.Bu meyve sosu sizin istediğiniz bir meyveden de olabilir,portakallı,çilekli vs..Jöleyi de nişasta ile koyultarak kullanabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder