11 Nisan 2016 Pazartesi

4.Gün Ton Ton Aşı (Hamur çorbası)



İnternetten baktım şöyle bir başka adı var mıdır acaba diye?Tek ton ton aşı acaba biz göçmenler mi diyoruz.Hamur çorbası adı altında başka tarifler var fakat onlar yumurta ve biraz daha farklı malzemelerle yapılıyorlar.Annem bize çok yapardı.Hem doyurucu hem de lezzetli.Bizimkiler de severek yiyorlar değişik geliyor onlara.Hatta oturup benle beraber yılan yapıyorlar.Yapılışında göreceksiniz.Çocuklarla beraberce hazırlayabilirsiniz.Mutfağın kirlenmesini hoş görün şimdiden :)

malzemelerde neler var.

4 su bardağı un
Su
Tuz
2 yemek kaşığı salça
2 tane soğan
1 diş sarımsak
Taze nane
Eğlenceli hale getirmek için bir adet çocuk :)



Öncelikle 4 su bardağı unumuzu kabımızı koyup,su ve tuz ekleyerek yoğuruyoruz.Hamurun kıvamı biraz sert olacak.Mantı hamuru gibi.Hamurumuz hazır hale geldikten sonra hamurdan küçük parçalar kopararak uzun bir şekil veriyoruz.Evren anne yılan yapıyoruz diyor.Evet küçük yılanlar yapıyoruz :)





Bu hamurlarımızdan bıçakla küçük küçük parçalar kesiyoruz.Biz onlara diş diyoruz yine Evrenle.Kestiğimiz parçaları un koyduğumuz bir tepsi ya da kabın içerisine koyuyoruz.Arada elimizle de karıştırıyoruz ki birbirine yapışmasınlar.



Kesme işimiz bitince soğanlarımızı küçük bir şekilde doğrayıp salçamızla beraber kavuruyoruz.Sarımsağımızı da küçük doğrayıp ekliyoruz.Üzerine yeteri kadar sıcak su koyuyoruz..Kaynamaya başlayınca, kabımızın içinden kestiğimiz hamurlarımızı kaynayan suya bırakıyoruz.Kabın içinden alırken üzerlerindeki unları biraz silkeletirsek topaklanmaz.Pişmeye bırakıyoruz.Hamurlar iyice şişecek ve yumuşacak.En son üzerine taze nane kıyıyoruz ve afiyetle yiyoruz...İsterseniz yerken bir kaşık yoğurt da ekleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder